Residentie de Wijert vijver

Omgeving & ontmoeting

De fijne woonomgeving van Residentie De Wijert speelt een grote rol in het welzijn van de bewoners. Bereikbaarheid, voorzieningen en een leefbare omgeving zijn van wezenlijk belang voor een rustig en onbezorgd leven. Dat vindt u in de Wijert, de wijk in Groningen-Zuid waar de residentie is gelegen.

Bereikbaarheid

Wij vinden het belangrijk dat u bewegingsvrijheid geniet in de omgeving van de residentie. Mobiliteit is belangrijk, zeker als u in een situatie terechtkomt waar lopen of fietsen lastig wordt. Daarom is het een geruststelling dat de residentie goed bereikbaar is met zowel de auto als het openbaar vervoer. De oprit naar de A28 ligt vlakbij en recht tegenover de entree van de residentie vindt u twee bushaltes, waar bussen vertrekken naar het Centraal Station, het centrum van Groningen en andere delen van de stad. Zo bent u altijd goed te bereiken voor vrienden, familie en taxidiensten of gaat u er gemakkelijk zelfstandig op uit.

Alles wat u nodig heeft

Twee winkelcentra, beiden op steenworp afstand van de residentie, bieden u volop mogelijkheden om uw dagelijkse boodschappen te doen of uitgebreid te winkelen. Daar vindt u winkels als Albert Heijn, Lidl, Kruidvat, Bruna (met een postkantoor), Gall & Gall en Blokker. Ook zijn rondom de residentie diverse zorgaanbieders zoals huisartsen, apotheken en een ziekenhuis aanwezig. Wij werken samen met het vlakbij gelegen Medisch Centrum Zuid, die in onze residentie ook fysiotherapie aan huis leveren. De bibliotheek, het overdekte Helperbad en het buitenbad De Papiermolen maken dat het u in deze wijk aan niets ontbreekt.

Rust én de voorzieningen van de stad

In de nabije omgeving van de residentie vindt u genoeg bestemmingen. De wijk is een groene plek en er is ook veel groen in de omgeving te vinden. Bijvoorbeeld het Stadspark, een groene oase in de stad. Bent u nog goed ter been, dan is een wandeling in het Sterrebos aan te raden. Of bezoek buiten de stad het Paterswoldsemeer en het Hoornse meer, waar u naar hartenlust kunt fietsen en wandelen.

Daarnaast is het levendige centrum van Groningen met haar gezellige straten en pleinen om de hoek, dat talloze activiteiten op het gebied van cultuur, muziek en kunst te bieden heeft. Vier kilometer van de residentie ligt Haren, met leuke winkels en eetgelegenheden. Daarmee biedt Groningen-Zuid de perfecte combinatie van stad en natuur. Kortom, een prachtige locatie om te wonen.

De omgeving van de mens is de medemens

Residentie De Wijert is de plek waar u rust, vrijheid en ontspanning vindt. Maar ook de plek waar u anderen ontmoet, een thuisgevoel opbouwt en mooie momenten deelt. Met gelijkgestemden die, net als u, kiezen voor een zelfstandige woonomgeving, maar het wel prettig vinden als er anderen in de buurt zijn. Wij weten hoe belangrijk sociaal contact is, zeker op de momenten waarop dat net een beetje meer nodig is. En daar bieden we u alle ruimte voor, op uw eigen moment.

Wij ondersteunen alle activiteiten die de bewoners zelf initiëren in de ontmoetingsruimtes van het complex. Zo verzorgt de muziekcommissie, bestaande uit een aantal bewoners, prachtige lunchconcerten en muziekavonden. U kunt genieten van lezingen, filmavonden en een hapje en een drankje met de feestdagen. Er is een bridgeclub, een klaverjasclub en de mogelijkheid om te biljarten. Of wat te denken van de wekelijkse gymnastiekgroep? Kortom, meer dan genoeg momenten die wonen in Residentie De Wijert tot een plezier maken.

Twee belangrijke en prettige ontmoetingsplekken binnen onze residentie zijn de in 2016 en 2017 compleet vernieuwde fitnessruimte en theaterzaal. Bekijk onze faciliteiten voor meer informatie.
Faciliteiten