MCZ fysio

Succesvolle samenwerking Residentie De Wijert en MCZ Fysiotherapie
Residentie De Wijert stimuleert bewoners om fit, gezond en zelfstandig te leven.

Bewegen houdt ons fit en vitaal, en dat wilt u uiteraard zo lang mogelijk. Maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. Misschien reageert uw lichaam anders dan toen u jonger was, beweegt u minder vaak of zijn de risico’s bij een val groter. Residentie De Wijert en MCZ Fysiotherapie hebben daarom de handen ineen geslagen om u te helpen fit, gezond en zelfstandig te leven. Want beweging heeft een positief effect op uw lichamelijke conditie. Door te bewegen kunt u vaak langer zelfstandig wonen en verkleint u de kans dat u valt.

In het programma Fit Leven, Fit Blijven bieden wij bewoners van de Residentie verschillende activiteiten aan. Altijd binnen de muren van Residentie De Wijert en samen met een professional die u persoonlijk begeleidt, uitgaande van uw mogelijkheden.

Blijf fit door:

  • Begeleide fitness in Residentie De Wijert;
  • Gespecialiseerde fysiotherapie bij u thuis;
  • Valpreventie-cursussen en fysiotherapie groepen.

Uniek initiatief

Vroegsignalering, preventie en een optimale begeleiding staan aan de basis van Fit Leven, Fit Blijven. De betrokken therapeuten werken daarom samen in een interdisciplinair team, dat de voortgang en situatie van cliënten bekijkt vanuit verschillende disciplines. Zo verbindt het programma bewoners van de residentie en therapeuten. Niet alleen bij acute problematiek, maar juist ook preventief. Het programma gaat daarmee een stap verder dan bestaande beweegprogramma’s voor ouderen.

Aantrekkelijk wonen

Het programma Fit Leven, Fit Blijven wordt aangeboden in het bestaande servicepakket van Residentie De Wijert. Wonen in De Residentie wordt zo nog aantrekkelijker, omdat er aandacht is voor gezond en fit leven. Bovendien draagt het programma bij aan de verbondenheid binnen de residentie. De fitnesslessen en valpreventiecursussen worden namelijk in groepsverband aangeboden.

Directrice Gita Terlaak van Residentie De Wijert: “We worden allemaal ouder en ouderdom komt vaak, helaas, met gebreken. Als bestuurder van Residentie De Wijert wil ik onze bewoners alle mogelijkheden bieden om fit en gezond ouder te worden. Fit Leven, Fit Blijven past helemaal binnen die doelstelling. De samenwerking met MCZ is een fijne toevoeging in het geheel. Zo helpen we bewoners fit en gezond te blijven.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.