Partnership Stichting Vrienden van het Prins Claus Conservatorium

Sinds juni 2017 is Residentie De Wijert partner van de Stichting Vrienden van het Prins Claus Conservatorium. Als partner doneert de residentie jaarlijks een bedrag aan de stichting. Met het geld worden beurzen verstrekt aan studenten die zelf hun opleiding niet kunnen bekostigen. De residentie en haar bewoners vinden het waardevol om op deze manier bij te dragen aan de ontwikkeling van muzikaal talent in Groningen.

Als vriend van de stichting krijgt u als bewoner van de residentie een jaar lang gratis lidmaatschap aangeboden. Bovendien ontvangt iedereen vrijkaartjes voor drie concerten van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daarnaast krijgen bewoners van de residentie de nieuwsbrief van de stichting, zodat ze op de hoogte zijn van alle muzikale activiteiten. Tot slot verzorgt jong talent van het Prins Claus Conservatorium tijdens de jaarlijkse feestdag van de residentie een muzikaal optreden.

De vernieuwde theaterzaal van de residentie biedt alle ruimte en mogelijkheden voor concerten van het conservatorium, zodat bewoners regelmatig kunnen genieten van een mooi concert.